Д-р Васил Ангелов, част от екипа на Арт Дент, е висококвалифициран специалист в сферата на естетичната медицина. Д-р Ангелов е работил в Израел – до 2014 г. със собствена практика в Тел Авив. След това продължава работата си основно в България, но и до днес продължава да пътува до Израел, заради редовните си пациенти там. Той е привърженик на цялостния подход за подмладяване на лицето по естествен начин, както и на максимално близката до естествения външен вид визия.

За всички естетични процедури в Арт Дент се използват само висококачествени продукти на марките Juvederm (Volux, Voluma, Volift, Volbella, Volite) и Vistabel – Botox.
Ето и полезна информация за две от най-използваните съставки в естетичната медицина – ботоксът и хиалуроновата киселина.

 

Сертификати

Ботоксът

Ботоксът е протеин, който намира широко приложение за козметични и медицински цели. В малки количества, в каквито той обикновено се използва в естетичната медицина, ботоксът спомага за намаляване видимостта на бръчките и връщане на младежкото излъчване на кожата. В медицината протеинът се използва за различни състояния като например спазми на клепачите, мигрена, проблеми с нервната, мускулната система и пикочния мехур, прекомерно изпотяване.

 

Ботоксът в полза на по-младежкия вид

С козметични цели ботоксът най-често се прилага за заличаване на бръчки около очите и устата, между веждите, хоризонтални линии по челото и неравности по брадичката.
Ефектът от прилагането на ботокс обикновено не се проявява веднага след процедурата, а след няколко часа до няколко дни. Така че имайте търпение.
След процедурата можете веднага да се върнете към обичайния си начин на живот и работни ангажименти без никакъв проблем.
Резултатът е дълготраен, но все пак ограничен във времето – според терапията той продължава между 3 и 12 месеца. Затова е добре да се подновява през определен период, посочен от Вашия специалист.

Хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина напоследък стана особено популярна като съставка в козметиката и медицината. Причината е, че тя се намира естествено в човешкото тяло, включително в кожата, и има редица благоприятни ефекти върху организма и върху външния вид.

Поради това, че хиалуроновата киселина присъства в тялото, рискът от алергична реакция към нея е значително по-малък. Ето защо е особено подходяща за поддържане на добрия външен вид при хора с чувствителна кожа и склонност към алергии.

Една от причините за повехналия и по-състарения вид на кожата с възрастта е фактът, че тя постепенно губи хидратацията си, а именно хиалуроновата киселина има свойството да поддържа и възвръща водния баланс на клетките. След прилагане на хиалуронова киселина кожата възвръща мекотата и еластичността и като цяло изглежда по-стегната, свежа и млада.

Освен в борбата с бръчките, хиалуроновата киселина е подходяща за поддържане и на млади кожи, склонни към сухота и лесна дехидратация. Процедурите се препоръчват след периоди на интензивно излагане на слънце.

Продуктът се използва изключително успешно и за други естетични корекции във вид на филър. Най-често дамите предпочитат хиалуроновата киселина като средство за увеличаване на обема на устните и постигане на ефект сочни и привлекателни устни, например.

Поради способността си да подпомага възстановяването на тъкани и рани, хиалуроновата киселина често се използва и в денталната медицина – за ускоряване заздравяването при интервенции, засягащи венците.